Działka z linią brzegową pod budowę stajni i domu

działka budowlana • na sprzedaż • rynek wtórny • Piasutno

1 200 000  • 40500 
30 zł za m2

 Kontakt

Na sprzedaż 4 hektarowa nieruchomość gruntowa z linią brzegową jeziora, w miejscowości Piasutno w gminie Świętajno, powiat szczycieński, województwo warmińsko-mazurskie.

Działka ma wydane WZ, na wybudowanie stajni oraz domu jednorodzinnego.
W cenie nieruchomości zawiera się również projekt architektoniczny obu budynków.

Jezioro Piasutno jest jednym z najbardziej na południe położonych jezior mazurskich. Odległość do Warszawy to 196 km, a do Olsztyna 65 km.
Zbiornik ma powierzchnię około 50 ha, a jego średnia głębokość wynosi 4m. Jezioro w przeważającej części otaczają osiedla domków letniskowych, kempingi i pola namiotowe, usytuowane pośród okolicznych lasów i łąk. W miejscowości znajduje się sporo obiektów noclegowych, a najbliższy sklep spożywczy znajduje się niecały 1 km od działki. Od miejscowości gminnej, gdzie znajdziemy m.in. aptekę, ośrodek zdrowia, market, stację PKP i PKS, restaurację i inne usługi, dzieli działkę 5km.

Dane działki:

Nr ewidencyjny: 464 i 465
Powierzchnia łącznie: 4,05 ha
Wymiary działki: 298m x 96m x 250m x 200m
Media: wodociąg w drodze, przyłącze prądu w realizacji

Według danych z Banku Danych o Lasach, drzewostan datuje się na 49 lat (2,2 ha) oraz 59 lat (1,8ha).
Gatunkiem dominującym w drzewostanie jest sosna, natomiast spory udział mają również gatunki liściaste.

Działka znajduje się w atrakcyjnym przyrodniczo regionie, na terenie obszarów Natura 2000: Puszcza Piska oraz Spychowski.

Nieruchomość nie jest położona na terenie zalewowym.
  • powierzchnia: 40500 m2
  • powierzchnia działki: 40500 m2
  • dojazd: asfaltowy
  • numer oferty: 34964487211
  • data dodania: 7 Grudzień 2024
  • data ostatniej aktualizacji: 19 Grudzień 2024


Dane kontaktowe

Logo agencji

City And Home Radosław Kasperski

ul. Czerska 18 00-732 Warszawa

tel: +48 603 343 015

Zdjęcie agenta nieruchomości

Radosław Kasperski

tel: +48 501 178 391

Osoba do kontaktu: Piotr Bakuła